Ost - vegetabilisk ost

Greenoption glädjs åt att det har börjat komma allt fler ostar med vegetabiliskt löpe ute i handeln, även om själva osten i sig inte är vegetabilisk. Här nedan ser du några exempel på vegetabiliska ostar.

Sojaost. Det finns flera tillverkare och sorter. Kung Markatta är en stor distributör i Sverige. Sojaosten passar bra på smörgåsar men smälter tyvärr inte i ugnen. Den finns i smakerna; cheddar, mozzarella, edamer och gouda. Säljs i de flesta livsmedelsbutiker och även i vissa hälsokostbutiker.

Sojaost

Tofutti Creamy Smooth från Tofutti. Hårdost som säljs i paket med åtta färdiga skivor. Finns i smakerna cheddar och mozzarella. Säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.

Sojaost

Tofuline Creamy Spread Mjukost som finns i tre smaker: naturell, vitlök & persilja samt i ädelost-smak. Osten är 100% vegetabiliskt. Säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.

Sojaost

Créme Nouveau Créme Nouveau. Mjukost som finns i smakarna; lök, dill, pepparrot och kryddor. Säljs i hälsokostaffärer och i välsorterade livsmedelsbutiker.

Creamy smooth från Tofutti. Säljs i hälsokostbutiker och i välsorterade livsmedelsbutiker. Finns i smakarna: naturell, vitlök & örter, fransk lök och örter & gräslök.

Creamy smooth| Tillbaka till Vegetariska ersättningar |