Grönt kök - grön mat i det vegetariska köket

Vi har ett enkelt val varje dag, men hur kan jag gå tillväga för att prova på det gröna köket? Det är enklare än vad man kan tro att välja grönt i sin vardag. Här finns bra och konkreta tips.

Grönsaker 2.
Den gröna maten finns nära dig i nästan alla vardagssituationer. På lunchrestaurangen, i din vanliga livsmedelsbutik och i gatuköket. Nästa gång, leta efter de gröna alternativen på menyn! Det kan visa sig finnas mycket spännande som du tidigare inte har tänkt på, faktiskt just på ditt vanliga lunchställe. Se efter själv!

Grönsaker.

Varför finns det så många vegetariska maträtter som liknar kött? Till exempel vegetariska burgare, sojabiffar och lasagner med linser istället för köttfärs - som ändå bara verkar vara kopior. Svaret är enkelt. Burgare och biffar är ett praktiskt och gott sätt att laga mat. Dessutom visar det att det inte behöver vara en så stor skillnad på hur maträtterna ser ut på bordet, även om man äter med tanke på hälsa, miljö och djurens välbefinnande.

Förutom de köttlika produkterna har det vegetariska köket också en mängd andra och spännande livsmedel från hela världen. Grön mat har inspirerats av både gamla och nya kulturer från världens alla hörn, som t ex från Indien och Kina. Därför ger det gröna köket möjligheter till spännande variation och upplevelser. Dessutom har den ökande gröna trenden lett till större efterfrågan på nya produkter som t ex quorn och sojakött. Grön mat är här för att stanna.

När du lagar grön mat i hemmet kan receptböcker och en modern näringslära ge mycket hjälp och många bra idéer. Du kan läsa mer om recept, boktips och näringslära här på Greenoption. Eller varför inte bjuda in några vänner på en grön och skön matlagningskväll? ;-)